X

Cafeaua poate face rău creierului dacă este consumată în acest fel

Cafeaua poate face rău creierului dacă este consumată în acest fel. Medicul rus Dr. Andrey Yakushev sfătuiește să nu beți cafea dimineața pentru a o folosi la trezire.

Când este cafeaua rea pentru creier?

Expertul avertizează că cafeaua poate dăuna creierului. Potrivit medicului, acest pericol apare atunci când băutura este folosită ca tonic dimineața după trezirea din somn. Este deosebit de nociv să te revigorezi în acest fel în lipsa somnului, subliniază expertul.

„Dacă o persoană este sistematic privată de somn și ia în mod constant cofeină, acest lucru poate duce la consecințe dăunătoare”, spune Andrey Yakushev.

CITEȘTE ȘI: Ce se va întâmpla cu organismul nostru dacă renunțăm să bem cafea

Medicul menționează că cafeina consumată după o noapte nedormită sau într-o stare de somnolență matinală după un somn insuficient perturbă neuroplasticitatea. Aceasta înseamnă că activitatea cerebrală a unei persoane scade și capacitatea creierului de a-și aminti se deteriorează.

Proprietățile utile și preventive ale cafelei

Boabele de cafea conțin multe componente utile, minerale și mai mult de 20 de aminoacizi. Într-un pahar de băutură proaspăt preparată există:

Datorită unei compoziții chimice atât de bogate, consumul regulat dar moderat de cafea are un efect pozitiv asupra stării vaselor de sânge și a mușchiului cardiac. Creșterea pe termen scurt a tensiunii arteriale după consum antrenează sistemul vascular și ajută la menținerea acestuia în bună formă. Acest lucru înseamnă că boabele de cafea sunt un fel de prevenție împotriva accidentelor vasculare cerebrale și a atacurilor de cord.

Cafeaua este bogată în antioxidanți și aminoacizi, datorită cărora boabele de cafea ajută la reducerea riscului multor boli. Cofeina reduce rezistența țesuturilor la insulină, ceea ce, la rândul său, reduce riscul de diabet.

Cafeaua este un hepatoprotector natural

Ea nu înlocuiește tratamentul, dar are un efect benefic asupra stării ficatului și favorizează refacerea celulelor acestuia. Cafeaua s-a impus ca mijloc de prevenire a apariției cancerului organelor de reproducere la bărbați și femei.

CITEȘTE ȘI: Ai grijă cu cafeaua dacă iei aceste medicamente

Băutura are un efect diuretic ușor, care are un efect benefic asupra funcției renale. Cafeaua este bună pentru constipație deoarece stimulează tractul digestiv, ajutând inclusiv la buna funcționare a intestinelor, potrivit actualno.com.

Băutura este considerată un mijloc de prevenire a bolii biliare, deoarece componentele utile ale băuturii reduc riscul de calculi biliari. Aminoacizii pe care îi conțin boabele de cafea ajută la neutralizarea efectului acidului lactic în gută.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro